Jussi Flemming Biørn

Jussi arbeider tett sammen med den Norske Konsulen i Armenia og hans Homeland Development Initiativ Foundation (HDIF).

HDIF arbeider for å initiere, lette og opprettholde bærekraftige økonomiske muligheter i landlige regioner i Armenia samt for sårbare grupper. HDIF skaper arbeidsplasser i armenske samfunn og forplikter seg til regional økonomisk utvikling. De er den første og hittil eneste organisasjon i Armenia og hele det tidligere Sovjetunionen som har mottatt WFTO (World Fair Trade Organsation) garantert medlemskap. De betaler sine produsent-partnere ca 20% over  Armenias minstelønn.

Deres primære mål er å styrke kvinner ved å gi dem utdanning og nødvendige ferdigheter for å lykkes som uavhengige produsenter. Dette målet oppnås ved å organisere opplæring på ulike forretningsmessige felter og å oppmuntre til entreprenørskap.

Resultatet er blant annet disse unike heklede figurene som selges på vårt julemarked. Det er figurer av dyr, fingerdukker til eventyr, Rapunsel, Rødhette, Tre bukkene Bruse, Gullhår og bjørnene, Reve/enka mfl. Nålepute-målebånd m.m. Produktene er internasjonalt godkjente på farge og materiale.